luni, 7 martie 2011

Cum să obţii o reducere cât mai mare la RCA

Pretul este foarte important pentru soferi, insa multi nu stiu ca pretul variaza de la un asigurator la altul, de la proprietar la proprietar, de la zi la zi, de la automobil la automobil.Oferirea brokerului a informatiilor detaliate despre automobil si sofer sunt vitale in oferirea celei mai bune  si precise oferte.

"Formula unei asigurări auto obligatorii cu până la 30% mai ieftină implică, pe lângă un comportament bun în trafic, şi achiziţia de asigurări la pachet, spun specialiştii din piaţă.
Prima medie de RCA este acum de circa 80-90 de euro. Tarifele asigurătorilor diferă însă mult, aşa încât o simplă analiză comparativă făcută pe site-uri precum compararca.ro, rca-ieftin. ro, rcasuperieftin.ro sau apelând la un broker de asigurări, poate aduce reduceri importante de preţ.
            Spre exemplu, potrivit informaţiilor site-urilor, prima de asigurare încheiată pentru un an pentru o maşină cu un istoric bun şi o capacitate cilindrică de 1.200 cmc la Carpatica Asigurări este de 234 de lei, în timp ce prima Uniqa Asigurări pentru aceeaşi maşină este de 347 de lei.
           "Preţul este principalul element care atrage clienţii spre o poliţă sau alta. Companiile lansează politici de fidelizare a clienţilor, prin cadouri sau discounturi, însă clienţii aleargă după cel mai mic preţ", a spus, pentru EVZ, Albin Biro, membru al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.
            În plus, reduceri consistente pot fi obţinute de şoferii cu un comportament bun în trafic, prin sistemul bonus-malus. Cei fără accidente, deci care nu au obligat compania la plata anumitor daune, beneficiază de discounturi de până la 30%-40% la prima de asigurare, ne-a declarat Bogdan Andriescu, preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România.
            În schimb, şoferii cu mai multe accidente sau cu unul foarte grav plătesc o valoare dublă a primei, la reînnoirea poliţei. Potrivit lui Bogdan Andriescu, istoricul unui şofer este luat în calcul de toate societăţile de asigurare. Aşadar, schimbarea asigurătorului nu privează şoferul cu accidente de plata unei majorări de primă.

Oferte la pachet


             Discounturi de până la 20% pot fi obţinute de cei care încheie asigurările RCA şi CASCO la aceeaşi firmă. Acestor poliţe li se poate adăuga cea de locuinţă, care devine obligatorie de la jumătatea anului.
            "Clienţii care au acum toate tipurile de asigurări pot apela la ajutorul unui broker ce poate aranja ca toate poliţele să se termine în acelaşi timp pentru a fi încheiate mai apoi la aceeaşi firmă şi a obţine un discount. Ca asigurările să se încheie în acelaşi timp, una dintre poliţe trebuie luată ca referinţă, iar celelalte sunt prelungite până în momentul în care se încheie aceasta. De regulă, referinţa este RCA-ul", a spus Andriescu.

CÂT VA FI PRIMA RCA LA SFÂRŞITUL ANULUI

După ieftiniri, vin scumpirile


          "Primele RCA ar trebui dublate ca să poată acoperi daunele. Raportat la Ungaria, Cehia şi Polonia, România practică tarifele cele mai mici pentru RCA. Or, acum sunt în derulare multe procese pentru vătămări corporale. Sentinţele pot impune daune de sute de mii de euro, iar primele actuale nu vor mai fi suficiente", a spus Bogdan Andriescu.
          Concurenţa din piaţă conduce însă la un alt comportament. În ultimele luni, primele au scăzut cu 20%, deci este greu de estimat ce va fi la final de an, a precizat, pentru EVZ, Radu Mustăţea, preşedintele directoratului Astra Asigurări. Andriescu afirmă însă că a observat la unii asigurători şi creşteri de 5% la RCA adresate persoanelor fizice, menite se compenseze discounturile de la sfârşitul lui 2010."

Sursa: ezv (dot) ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu